Hongkong-weekend



I helgen åkte vi på suprise-resa till Hongkong. Fanny, vår vän som gör utbyte där fyllde 23 på lördagen och hon hade ingen aning om att vi skulle komma. Hon pluggar där tillsammans med Johanna, som också går i våran klass i Borås. Efter att ha lämnat väskorna på vårt hostel tog vi en taxi iväg till Johannas och Fannys skola eller till deras dormitories. Vi lyckades matcha det så väl så att vi såg Fanny komma gående när vi svängde in med taxin och hon blev ganska så förvånad när vi dök upp. 
   Den kvällen åt vi vietnamesisk middag i deras område och sen gick vi en promenad ner till vattnet och satte oss på en uteservering.  



På lördagen gick vi upp tidigt. Vi tog en god frukost på Starbucks och begav oss iväg till första stoppet; H&M. Efter 5 veckor i Taiwan vet man vad man kan köpa och inte köpa och vi behövde verkligen allas vår favoritbutik. Hostlet låg jätte centralt på stadsdelen Kowloon och det tog oss bara 5 minuter att promenera i väg till city Harbour. Det är ett stort shoppingmall och alla märken fanns där och bland allt exklusivt så hittade vi vårt H&M. Svårt att fatta att det hör hemma på samma gata som Gucci, Chanel, Prada mm.


Hittade till och med min egna butik, Jessica.
Hostlet såg inte mycket ut från utsidan må jag säga. Men insidan var över våra förväntningar iaf för vi betalade bara 90 kr/natten. Det var bara på nätterna som det kändes lite otryggt att röra sig där. Det var inte som vårt trygga och oskyldiga Taipei i alla fall.




När vi kände oss nöjda med City Harbour tog vi färgan över till Hongkong Island och efter lite lunch tog vi därifrån taxi upp till The Peak. Det är en fin utsiktsplats uppe i bergen där man ser standen och ut över havet, beroende på vilket håll man väljer att titta. Vi satte oss ner på en servering precis som solen var på väg att gå ner, det var perfekt tajmat så att vi kunde se Hongkong by day and night.

 
Efter det var det bara att skynda sig tillbaka till hostlet och byta om och göra sig redo för en kväll på stan. Vi åt middag på ett ganska så amerikanskt ställe nära oss som hette Bulldogs. Efter det tog vi taxi till Hongkong Island och närmare bestämt Soho. Soho ligger upp mot bergen så det var branta gator och gränder med mysiga barer, resturanger och små roliga shoppar.
   Vi hade blivit tipsade om att gå till en liten bar där som skulle servera himelska chocklad-jordubbsdaquiries. Baren var lite svår att hitta, speciellt eftersom taxichaffören släppte av oss på fel gata och det inte fanns någon skyltning till baren men när vi kom in var det hur fin som helst och det luktade rosor. MEN såklart så var stället jättelitet och det fanns ingen plats för oss. Istället gick vi till baren brevid och det var ett bra val må jag säga. Baren var inredd i fransk bordell-anda med pinuppabilder överallt och på övervåningen pågick ett galet bachelorette-party med tjejer som sprang runt i can-cankläder. Killarna i baren severade födelsedagsbarnet en massa galna drinkar, bland annat så byggde de en liten glaspyramid med en drink i glaset längst ner och sen hällde de över sprit och tände eld så att hela pyramiden brann. Stackars Fanny skulle dricka upp den med ett sugrör som började brinna om man inte snabbade sig.  


Efter att vi lämnade baren runt halv fyra så fortsatte vi sohos gator ner och kvällen slutade när vi släntrade hem vid halv sjutiden. Hongkong bjöd på en lyckad helkväll.


På söndagen pallrade vi oss upp, tog ännu en frukost på starbucks och tog oss iväg till en marknad. Som var stängd. I regnet tog vi oss tillbaka till Kowloon och via färja vidare till hongkong island. I soho finns nämligen världens längsta rulltrappssystem och det måste ju bara ses. På morgonen går rulltrapporna nedåt så att alla kan ta sig till jobbet och på kvällen går de uppåt. Eftersom rulltrapporna gick genom soho passerade vi en massa  barer, resturanger och caféer. Vi hoppade av när vi hittade det ekologiska caféet Life och fick i oss lite god fika och efter det så fortsatte vi resan upp. Det blev en liten besvikelse när vi kom längst upp för det fanns inte ens en utskiksplats och det spöregnade och trapporna gick ju bara uppåt så tillbaka fick vi traska nedåti regnet. De vanliga trapporna hade inte ens tak över huvudet så vi var så illa tvungna att stanna en gång till, det blev mexikansk middag med faijtas, tacos och sangria blanco. Inget att klaga över direkt.
   På måndagen blev det mer shopping, vi åkte ut till en 28 våningars outlet utanför stan. Mycket märken och mycke saker och kläder men alldeles för dyrt för oss. Helgen har i alla fall vart jättebra. Stan är verkligen en mix av västvärlden och Asien. Det var härligt att få annat än ris/nudlar och kyckling att äta och uppleva alla skyskrapor men det var ändå skönt att komma hem till vår lägenhet i Taipei. Borta bra med hemma bäst.

I helgen kommer Fanny och Johanna över till oss, det blir vårat första besök och det ska bli kul att få visa lite av den här staden. De som känner sig manade borde verkligen ta sig hit! Katarina har kastat in handduken och håller på att boka sig en resa hit till julen. Det ska bli så roligt att få träffa min lilla petson.

dags att ta tag i pluggandet.
Over n´out.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0