Titas 2009 & Evertex

I fredags var det dags för en textilmässa. Det var fabriker och företag som som tillverkar olika slags textiler, färgningar eller finishing’s som ställde ut och det var främst riktat till företag. Hela textile-department åkte dit så i fredags var det mest studenter som sprang runt. Oftast när det är studenter på mässor orkar inte företagen bry sig om att prata med dem, vilket är dumt eftersom det är studenterna som kanske blir deras framtida kunder. Precis som på mässor hemma hade många företag samma attityd här men eftersom vi skiljde oss från mängden trodde alla att vi var viktiga inköpare som var där. Det var jättekul att få information om olika företag och vad de sysslar med. Det var mycket polyestertyger tillverkat på återvunna PET-flaskor och vi hittade ett intressant företag som gör ekologiskt och naturvänligt antimikrobiell behandling. Oftast görs antimikrobiella behandlingar på tillexempel sportplagg och man brukar använda silverjoner som inte är så bra för huden eller miljön.

När vi gick runt där kom en man fram och frågade om vi var från Sverige och om vi var från Borås. Han berättade att han läser på vårt universitet på kvällar och helger och jobbar som säljare och med produktutveckling på ett företag. Textilingenjörerna som var här förra hösten hade träffat honom och följt med på ett studiebesök och han sa att vi också var välkomna. Självklart ville vi det. Så redan dagen efter, på lördagen bestämdes det att vi skulle få följa med ut till deras fabrik och vara med på ett säljmöte.
Företaget vi var på hette Evertex, de tillverkar varptrikå och färgar textilier för Umbro, Fila, Champion, Marks & Spencer, Nike, Adidas med många fler. Det var kul att vara på ett företag som tillverkar storskaligt. De visade runt i hela fabriken och vi kände faktiskt igen allting, bara att det var så mycket större där. Det var ett kanadensiskt sportföretag där och tittade och det var intressant att höra vad de tittade efter och hur diskussionerna mellan företagen såg ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0