veckan som gått

Snart är ännu en skolvecka över. Veckan har gått fort.

Förra helgen var vi på ännu en marknad, den skulle vara jättebillig sa alla. Det var den kanske inte men de hade jätte mycket fina saker, inte lika mycket skit som på alla andra marknader. På lördagskvällen var vi på väg till en zoombierockkväll som vi blivit bjudna till. Vi skulle ta oss dit själva och hade en liten lapp med adressen (på kinesiska). Det enda alternativet var att fråga sig fram. Tur att taiwaneser inte är som svenskar. De diskuterar, alla involverar sig och de visar vägen och ofta följer de med om de inte kan förklara. De gjorde de i detta fall och vi kom ner i en källarlokal. Det var ett band som spelade men de sa att de inte öppnat än. vi tyckte det var lite konstigt eftersom vi var en och en halv timme sena men men. Vi blev ännu mer förvånade när det bara var västerlänningar i denna källarlokal och det var verkligen inget rock/zoombie tema. Utan istället spelades drum n´bas och lite hiphop. Jag gillade stället och musiken, det blev en jättelyckad kväll men jag tror att vi var på helt fel ställe. Ingen ville kännas vid namnet på det band som vi skulle se.



Malin frågar om vägen..

På söndagen var det dags för nästa utflykt. Vi åkte ut till Hansui, en mindre stad ute vid havet. Det kändes skönt att lämna storstaden bakom oss för några timmar och det var ett helt annat tempo där ute. Vi åkte och kollade på ett fort och lärde oss lite om Taiwans historia. Först var det Aboriginer som var herrarna på täppan, sen kom spanjorer, filipinare, holländare och till sist kineserna. Själva staden var ganska så turistig och hade en lång strandpromenad. Vi träffade också på två killar vi träffat kvällen innan. Den ena extraknäckte som magiker så vi stannade ett tag och tittade på när han uppträdde.


På måndagen gjorde vi en till utflykt. Anson och hans tjej hämtade upp oss med bil på morgonen. Vi åkte iväg till en vattenpark som ligger cirka 40 minuter utanför stan. Trots att det är 30 grader och sol här varje dag tycker taiwaneserna inte att det är säsong för sånna aktiviteter, det håller ju faktiskt på att bli höst. Det var nästintill folktomt på parken men det var bara skönt. Inga köer, det var bara att åka åka åka. Favotiten blev dock lazy river. Med en liten ström och en stor ring flöt man runt  hela parken. Svajande palmer och lite sol i perfekt kombo. Nackdelen var att vi brände oss rejält under denna tur (som vi åkte på i över 1 timme). Cissi, som var värst drabbad har fått taiwaneser uppspringande på gatan efter det som gastar och pekar på hennes axlar. De är rädda för solen här och de flesta går runt med paraplyn hela dagarna.

Tisdag-Torsdag var det skola. Känns lite halvtungt att sitta i skolbänken igen trots att jag varit ledig i snart 4 månader. Kinesiskan känns mest som sånglektioner. I 6 timmar har vi övat på uttal.

I gårkväll, alltså torsdagskväll så bjöd vi över fransoserna och Ashley och några andra från skolan. Det blev en jättetrevlig kväll och idag är det förhoppningsvis en resa som står på programmet. Vi har planerat att åka till east coast över helgen men boendet är inte riktigt fixat. Fortsättning följer...

det var allt. over n out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0